Al maritim forskning og uddannelse samles på CBS

Copenhagen Business School (CBS) samler alle maritime uddannelser og al maritim forskning i et nyt højprofileret center, erfarer ShippingWatch. En række nøglevirksomheder i shipping-industrien skal levere byggestenene.
Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk
AF OLE ANDERSEN OG TOMAS KRISTIANSEN

Copenhagen Business School har besluttet at samle alle uddannelser og al forskning inden for det maritime område på CBS i et nyt center, CBS Maritime, som bliver præsenteret om halvanden måned, nærmere bestemt den 12. marts.

ShippingWatch erfarer, at der bliver tale om at lægge uddannelserne fra det nuværende Centre for Shipping Economics and Innovation, Blue MBA (Executive MBA in Shipping & Logistics) og enkeltfag på det maritime område ind i det nye center, og at der allerede er overvejelser om at etablere en ny bachelor-uddannelse inden for det maritime område. Det sidste ville i så fald ligge i lige forlængelse af de ønsker, der har været fremme under arbejdet med det maritime vækstudspil.

Kritik fra branchen

Ifølge ShippingWatchs oplysninger er det den nuværende leder af Centre for Shipping Economics and Innovation, lektor Henrik Sornn-Friese (tv), der skal stå i spidsen for CBS Maritime med lektor Carsten Ørts Hansen (th) som souschef. Arbejdet med at forme det nye center har været undervejs i godt et år, og har undervejs bl.a. ført til kritik fra branchefolk, der bl.a. frygter at Blue MBA uddannelsen, der traditionelt har haft sin egen profil på CBS, drukner i et nyt center.

Henrik Sornn-Friese ønsker ikke at kommentere specifikt på indhold og struktur af det nye center, men bekræfter dog, at alle "maritime uddannelser, maritim forskning samt øvrige maritime aktiviteter" vil blive samlet ét sted.

Datoen for præsentationen af det nye center falder sammen med, at CBS, på anmodning fra Den Danske Maritime Fond, samler en række nøglepersoner i den danske maritime industri og repræsentanter fra CBS i en arbejdsgruppe, som skal komme med konkrete forslag til "forskningsmæssige aktiviteter inden for kommerciel og operationel forskning," i det nye center.

Mere fondsfinansiering

Den Danske Maritime Fond har bedt Søren Karas, Vice President i A.P. Møller - Mærsk og personlig assistent for gruppens CEO Nils Smedegaard Andersen, om at lede arbejdsgruppen med udvalgte og centrale personer i industrien. Arbejdsgruppen skal komme med forslag til en forskningsmæssig strategi, der kan udløse finansiering fra Den Danske Maritime Fond til et udviklingsforløb over 3-5 år på "CBS Maritime".

"Det er vigtigt, at forskningen har relevans hos dem, der anvender den, derfor køres processen om strategien i et tæt samarbejde med aktørerne fra branchen," siger Henrik Sornn-Friese.

Et af målene med det nye center er i det hele taget at få adgang til flere fondsmidler, herunder udenlandske fonde for at kunne styrke forskningen, som sandsynligvis kommer til at betyde, at der skal tilknyttes eller ansættes flere forskere på det nye center.

Udover formand, Søren Karas fra A.P. Møller - Mærsk, tæller arbejdsgruppen de følgende personer:

Carsten Ørts Hansen, lektor på CBS

Henrik Holck, EVP i DFDS

Henrik Sornn-Friese, lektor på CBS

Jens Holm-Nielsen, SVP i Semco

Kåre Sand, konsulent hos Spencer Stuart

Lars Bagge Christensen, EVP i Norden

Lars Breusch, VP i MAN Diesel & Turbo

Luis Bernat, president i Holger Kristiansens Eftf.

Martin Egvang, SVP i Clipper

Mogens Schrøder Bech, Head of Division, Søfartsstyrelsen

Niels Tolstrup, director for Port Service, Blue Water Shipping

Ole Ingrisch, direktør, Esbjerg Havn

Alfa Laval (personen ikke udpeget endnu)

 

Maritimt forskningscenter kuldsejlet i regeringens vækstudspil 

Søfartsstyrelsen efterlyser maritim forskning 

"Maritim innovation giver bedre miljø og flere arbejdspladser" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også