ShippingWatch

Drewry ser med skepsis på LNG-sejlads

Selvom raterne på sejlads af LNG blev styrket i december, ser Drewry stadig med skepsis på markedet for LNG-sejlads i 2013. Det fremgår af en analyse.

Foto: Stena Bulk

LNG-fragtraterne steg måske i december, men det var ikke nok til at gøre op for anden halvdel af 2012. For selvom Drewrys LNG Freight Index steg med 20 pct. i december, var de kortsigtede rater stadig fire pct. lavere, end de var i december 2011. Det fremgår af en analyse fra Drewry.

"Den største bekymring er Japan, hvor stigende priser tilskynder regeringen til at genoverveje sin atompolitik og genstarte sine lukkede atomkraftværker. Prisen på at få leveret LNG til Japan er fortsat langt over 15 MMBtu (million British Thermal Units, red.); næsten det dobbelte af prisen i Europa og næsten fire gange mere end Henry Hub day-ahead priserne. Det kan være katastrofalt for LNG-iindustrien på et tidspunkt, hvor 23 nyleveringer forventes, og der ikke tilføjes meget ny fortætningskapacitet. Sådan et skift kan hurtigt punktere opsvinget for LNG-operatører," skriver Drewry i en analyse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs