ShippingWatch

Analytiker: Håbet for Torm er vokset på få måneder

Torm har i løbet af de seneste måneder set raterne for produkttank stige til et niveau, rederiet har drømt om i årevis, og bankerne vil næppe trække tæppet væk, hvis Torm ikke kan overholde sine aftaler. Men problemerne er fortsat tårnhøje, mener senioranalytiker Jacob Pedersen, Sydbank.

Uanset risikoen for, at Torm allerede i indeværende år risikerer at bryde de såkaldte covenants og dermed ikke kan leve op til aftalen med rederiets banker, er det næppe sandsynligt, at bankerne trækker stikket til Torm. Samtidig er forhåbningerne for rederiet højere nu, end de var for bare et et par måneder siden, fordi raterne er på vej op, siger senioranalytiker Jacob Pedernes, Sydbank, til ShippingWatch.

"Det er jo selvfølgelig en kilde til bekymring, hvis Torm risikerer at bryde covenants og ikke kan leve op til aftalen med bankerne. Men den part, der skal vurdere, hvor kritisk sådan et brud på covenants er, er jo bankerne, der ejer op mod 90 procent af Torm. Så jeg kan ikke forestille mig, et et covenantsbrud i 2013 vil betyde, at bankerne trækker tæppet væk," siger Jacob Pedersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs