Meldgaard: Mange ubesvarede spørgsmål om øko-skibe

Vi mener ikke, at de skibe, der kommer ud nu, er væsenlig anderledes, end de skibe, vi har fået leveret i den samme skibsklasse, siger Torms CEO Jacob Meldgaard, der er mere optaget af at opgradere rederiets eksisterende skibe.

Torm er afventende i diskussionen om de nye øko-skibe, som flere internationale skibsværfter markedsfører intenst med lovede brændstofbesparelser på op til 30 procent, og hvoraf nogle rammer vandet i 2013 og 2014.

"Det er selvfølgelig noget, vi forholder os til. Der er en del myter, og nogle har investeret i disse skibe og lover markante forbedringer i forhold til den eksisterende flåde og kalder det en fantastisk investering. I den anden lejr, stilles der spørgsmål ved, om skibene kan sejle tilstrækkelig hurtigt, når vejret bliver dårligt, hvis markedet bliver godt. Om disse skibe sejler med mindre last og så videre. Det er der ikke rigtig nogen, der kan levere et svar på," siger CEO Jacob Meldgaard fra Torm, der opererer en af verdens største tankskibsflåder:

Scorpio: Økoskibe sparer 30 procent på brændstof 

"Vi mener ikke, at de skibe, der kommer ud nu, er væsentlig anderledes, end de skibe, vi har fået leveret i den samme skibsklasse."

Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad
 

"Alternativet for en eksisterende skibsreder som for eksempel Torm er, at vi kigger på, hvordan vi kan retrofitte (opgradere) med den teknologi, der er kendt i dag, for at forbedre brandstofforbruget. Det gør vi, og det gør man i dag på tværs i shipping, uanset om man er et containerrederi, bulk- eller produkttankrederi. Den eksisterende flåde, forsvinder jo ikke, når der kommer nye skibe, og derfor ser man på, hvordan man kan forbedre og optimere sine egne skibe i forhold til den virkelighed, der hedder, at bunkers er den største variable omkostning for et rederi i dag," siger Jacob Meldgaaard."

Skibsreder advarer mod nye økoskibe 

Maersk: Skibsdesign er ikke så miljøvenligt som lovet 

Maersk Tankers advarer mod nybygningshysteri 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også