ShippingWatch

Lauritzen-ejer udtrykker støtte til Janholt

Formanden for Lauritzen Fonden Jens Ditlev Lauritzen udtrykker støtte til Torben Janholt, efter at Ole Lauritzen for nylig kritiserede flere beslutninger i rederiet.

Formanden for Lauritzen Fonden Jens Ditlev Lauritzen støtter i Lloyd's List den strategi og retning, rederiet J. Lauritzen har lagt med CEO Torben Janholt i spidsen i mange år. Herunder rederiets nybygningsprogrammer og beslutningen om at trække sig sig ud af reefer-forretningen for flere år siden.

Lauritzen-barnebarn kritiserer Janholt 

Ole Lauritzen, barnebarn af stifteren af J. Lauritzen, såede forleden i London-avisen tvivl om det rigtige i Torben Janholts beslutning om at sælge reefer-delen og at det skete til for lav en pris, ligesom han kritiserede tidspunktet for bestilling af en række nye bulkskibe, rederiet bestilte kort før finanskrisen ramte i 2008.

J. Lauritzen foretog kort før jul en nedskrivning på knap en mia. kroner svarende til ca. otte procent af flådens værdi.

 

Jens Ditlev Lauritzen finder kritikken fra den 79-årige Ole Lauritzen ubegrundet og upræcis, og formanden for fonden pointerer, at Ole Lauritzen forlod fondens bestyrelse i 2003 på grund af bestyrelsens alderskrav, og at det skete efter uenighed om Janholts planer om at trække sig ud af reefer-forretningen.

Jens. Ditlev Lauritzen understreger, at fondens bestyrelse altid har støttet Torben Janholts beslutninger.

Fonden er involveret i en lang række kommercielle aktiviteter primært inden for shipping (J. Lauritzen A/S og DFDS A/S), men også inden for ventureselskaber (tidligere kendt som Vesterhavet A/S).

J. Lauritzen solgte reefer-divisionen i 2007 til svenske NYK efter store tab i 10 år, og efter at de traditionelle store containerrederier som Mærsk gradvist overtog transporter af kølecontainere.

Lauritzen nedskriver flåde med en milliard kroner 

Janholt: Forhåbentlig har vi taget højde for det værste 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs