ShippingWatch

Japansk kæmpeværft er en realitet

Et nyt kæmpeværft er en realitet, efter de to japanske skibesbyggere IHI Marine United og Universal Shipbuilding har slået sig sammen og lanceret deres nye selskab Japan Marine United.

Foto: Colourbox

IHI Marine United og Universal Shipbuilding har efter to måneders forsinkelse gennemført den ventede fusion. Sammensmeltningen gør værftet til et af verdens største.

Et nyt kæmpeværft er en realitet, efter de to japanske skibesbyggere IHI Marine United og Universal Shipbuilding har slået sig sammen og lanceret deres nye selskab Japan Marine United. Det skriver Loyd’s List.

Fusionen er to måneder forsinket på grund af en tidskrævende proces, hvor selskaberne skulle indhente godkendelser fra oversøiske lovgivere.

Ifølge den nye president Shinjiro Mishima vil Japan Marine United tage kampen op mod sine konkurrenter ved blandt andet at fokusere på mere avanceret skibsdesign med nyskabelser inden for brændstofsbesparende teknologi.

De to japanske værfter påbegyndte planerne om en fusion i 2008 for at kunne stå distancen mod store sydkoreanske og kinesiske rivaler.

Japanske værfter: 2012 meget vanskeligt 

OECD siger nej til at støtte øko-skibe 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs