ShippingWatch

Japanske værfter: 2012 meget vanskeligt

Japans Shipbuilding Association har måttet sande, at også 2012 har været et hårdt år for de japanske værfter. Håbet er, at et nyt fokus på øko-skibsordrer og offshoreudstyr kan afhjælpe den værste krise.

Foto: Colourbox

"Det har været et meget vanskeligt år," siger formand for Japan Shipbuilding Association Kazuaki Kama ifølge Asiasis med henvisning til, at de japanske værfter har haft lav ordreindgang svarende til et niveau, der er otte pct. lavere end i 2011 opgjort på årets første 11 måneder.

Men der er måske lidt håb for de japanske værfter, vurderer Kazuaki Kama. De har haft held med at få flere ordrer på økoskibe, og det får formanden til at ønske, at værfter vil satse mere på det segment for at differentiere sig fra andre lande.

Overkapaciteten på markedet og den forventede ankomst af ny tonnage presser også de japanske værfter, og formanden opfordrer derfor værfterne til at tage det med ro i forhold til ordrebøgerne og vente på et nyt behov for nybygninger. Samtidig opfordrer han ifølge Asiasis til, at værfterne begynder at kigge mere på offshore, hvor de japanske værfter kun står for 1 pct. af byggeriet af de globale offshoreanlæg.

Værfternes kamp om ordrer til offshore overophedet

Kinesisk eksportbank yder nye milliardlån til shipping

Kinesiske værfter fører over koreanske 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs