ShippingWatch

Alphaliner: Historisk volatile containerrater

2012 var et år, hvor overkapacitet plagede containermarkedet og ledte til de mest volatile fragtrater nogensinde, mens charterraterne var lave. Det skriver Alphaliner i en analyse.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Mens de gennemsnitlige fragtrater målt af China Containerised Freight Index (CCFI) steg til sit højeste niveau nogensinde i maj måned (1.336 point) og lukkede i 1.113 point, var charterraterne for containerskibe stadig på et meget lavt niveau. Det skriver Alphaliner i en analyse.

"Det lykkedes rederne at udøve en vis mængde magt over markedet ved at øge de gennemsnitlige fragtrater med 51 pct. i adskillige succesfulde runder af generelle ratestigninger i løbet af første halvdel af 2012 på trods af generelt svag efterspørgsel og lave 'load factors'. Men deres succes blev delvist ophøvet af fornyet ratekonkurrence i anden halvdel af året, mens positive driftsindtjeninger ansporede nogle redere til at vende tilbage til at snuppe markedsandele gennem rateskæring," skriver Alphaliner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs