ShippingWatch

Færre oplagte skibe før nytår

Skibene kommer fra land til vand før nytår. 10.000 teu har i alt taget turen inden for de seneste tre uger af december, skriver Alphaliner.

Foto: Hapag-Lloyd

Der er færre skibe lagt op i de seneste uger før jul og nytår, skriver Alphaliner.

I begyndelsen af december befandt 820.000 teu sig på land, men nu er tallet nede på 810.000 teu. Den største ændring er sket i oplagte skibe på mere end 7.500 teu, hvor der var 12 styks i begyndelsen af december, mens tallet nu er nede på syv, fordi skibene er begyndt at sejle på aktive ruter igen.

"Disse større enheder er kun inaktive midlertidigt, og alle de nuværende oplagte skibe forventes at vende tilbage til aktiv service i løbet af de næste få uger," skriver Alphaliner.

Alphaliner: Verdens havne er ikke klar til gigantskibe

Mens de større skibe kommer på vandet, bliver der lagt flere og flere Panamax- og sub-Panamax skibe op i størrelsesordenen 2.000 til 5.000 teu.

"Beskæftigelsesudsigterne for disse mellemstore enheder forbliver dårlige, fordi et stigende antal genudlejninger har en negativ indflydelse på udbuddet og charterraterne. 1.000-2.000 teu segmentet er midlertidigt påvirket af indflydelsen fra den sløje vintersæson og nedlagte afgange på Fjernøsten-Europa-ruterne fører til en stigning i oplægninger efter adskillige måneder med tilbagegang," skriver Alphaliner.

Antallet af oplagte containerskibe fortsætter med at stige

Alphaliner: Containermarkedet balancerer tidligst i 2014 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs