ShippingWatch

Asien-Europa-nedtur fortsætter

Raterne på ruterne mellem Shanghai og Nordeuropa fortsatte faldet i ugen, der slutter fredag, og udvandingen af de seneste annoncerede ratestigninger.

Spotprisen for fragt af en tyvefodscontainer, teu, faldt med 19 dollar til 1218 dollar i denne uge, og dermed er der stadigt mindre tilbage af den stigning, som de annoncerede rateforhøjelser per 15. december affødte for to uger siden.

For fragt til Middelhavet faldt raten med 26 dollar til 1104 dollar per teu, mens fragt til den amerikanske vestkyst, der foregår i fyrrefodscontainere, feu, blev 8 dollar billigere i denne uge og nu koster 2223 dollar per feu.

Det viser den seneste opdatering fra Shanghai Containerized Freight Index, SCFI. Samlet faldt indekset, hvor ruterne til Nordeuropa vejer 20 pct., Middelhavet 10 pct. og den amerikanske vestkyst 20 pct., med 0,9 pct.

For A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Maersk Line, er særligt fragten mellem Asien og Europa væsentlig, idet ruterne optager omkring 40 pct. af kapaciteten.

RITZAU FINANS

SeaIntel: Stor styrke i tysk containerfusion

 

Alm. Brand venter yderligere container-ratefald

Kortvarig succes for Asien-Europa-rateløft 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs