ShippingWatch

Kortvarig succes for Asien-Europa-rateløft

Implementeringen af nye ratestigninger på ruterne mellem Shanghai og Europa fra de største rederier blev en kortvarig fornøjelse, skriver Ritzau.

Den markante stigning på 351 dollar i sidste uge blev således afløst af et fald på 113 dollar til 1237 dollar per tyvefodscontainer, teu, i ugen, der slutter fredag.

Det fremgår af den seneste opdatering fra Shanghai Shipping Exchange.

Til Middelhavet faldt raterne med 69 dollar per teu efter en stigning på 477 dollar i sidste uge.

Dermed er den reelle effekt af de ratestigninger, der blev annonceret med virkning per 15. december, begrænset til 238 dollar for Shanghai-Europa, mens ratestigningen til Middelhavet fortsat holder sig på 408 dollar. Maersk Line har annonceret ratestigninger på 550 dollar fra Asien til Nordeuropa og 600 dollar fra Asien til Middelhavet.

Raterne til den amerikanske vestkyst steg med 32 dollar per fyrrefodscontainer, feu, til i alt 2231 dollar.

Ruterne fra Shanghai til Nordeuropa vejer 20 pct. af det samlede SCFI-indeks, der faldt med 2,2 pct. i ugen. Ruterne til Middelhavet vejer 10 pct. af indekset, mens ruterne til den amerikanske vestkyst vejer 20 pct.

RITZAU FINANS

 

Samlet rateindeks falder tilbage 

Nyhedsbrev: Ratestigning på vej på Shanghai-Europa

Fragtrater fra Asien til Europa stiger markant 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs