ShippingWatch

DNV fusionerer med Germanischer Lloyd

Det Norske Veritas og tyske GL har underskrevet en fusionsaftale, og det nye selskab kommer til at hedde DNV GL Group. Det nye selskab vil efter eget udsagn være et af de største klassificeringsselskaber og risikoeksperter indenfor olie og gas, vedvarende energi og energisektioren.

Et nyt klassificeringsselskab har set dagens lys. Det Norske Veritas (DNV) og tyske GL har nemlig besluttet at slå pjalterne sammen og blive til selskabet DNV GL Group. Selskabet skal lave klassificering, risikovurdering indenfor olie og gas, vedvarende energi og energisektoren samt certificering af management-systemer.

"Fusionen bygger på et stærkt strategisk rationale, og det er et svar på udfordringerne ved stigende globalisering, hurtig teknologisk forandring og behovet for bæredygtig udvikling. Vores kunder vil få gavn af et større serviceudbud verdensomspændende kompetencebase samt et af de tætteste netværk," siger Henrik O. Madsen, der er gruppe CEO for DNV.

Han bliver nu CEO for det nye samlede selskab.

Det nye selskab vil have over 17.000 ansatte og få hovedkvarter i Norge. Selskabet vil få en kombineret omsætning på 2,5 mia. euro, og DNV-fonden kommer til at eje 63,5 pct. af selskabet, mens GL's ejer Mayfair SE vil eje 36,5 pct. af aktierne.

"Vi ser dette som et godt strategisk match. De to selskaber har fælles værdisæt og komplementære styrker. Begge har stærke brands og solide markedspositioner såvel som et rygte for høj kvalitet og stærk integritet. Der var forhandlinger mellem DNV og GL i både 1999/2000 og i 2006 omkring tættere samarbejde. Jeg er meget glad for, at timingen nu synes at være rigtig," siger Leif-Arne Langøy, formand for DNV's bestyrelse.

Fusion mellem DNV og Germanischer Lloyd måske på vej 

Analyse: Efterspørgsel på LNG-skibe vil falde 

DNV forudser markant grønnere shipping i 2020 

Norske Veritas: Afgørende ændringer i verdensflåden frem til 2020 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs