ShippingWatch

Spildvarme-nyhed kan sænke redernes fuelforbrug

Et nyt produkt fra Alfa Laval, der kan genvinde spildvarme, kan som retrofit-løsning spare rederne for brændstofudgifter.

Foto: Maersk Line

Shippingbranchen sukker efter brændstofbesparende løsninger, og der er gang i alle leverandørers retrofitafdelinger. En af dem er Alfa Laval, der har udviklet et system til genvinding af spildvarme med navnet Aalborg XS-TC7A, der som navnet antyder er skabt i Danmark.

Systemet er testet gennem to år på forskellige skibe, og tyve systemer er blevet installeret siden januar 2012. Det får Alfa Laval til at love, at rederne med produktet kan nedbringe omkostningerne ved oliefyrede hjælpekedler.

Besparelserne vil lede til en tilbagebetalingsstid på mellem 6-18 måneder ifølge Alfa Laval, der kalder produktet for det første af sin slags.

Udnyttelse og genvinding af spildvarme er også en af de faktorer, som Maersk Line i samarbejde med Maersk Maritime Technology arbejder hårdt på at udvikle og afprøve retrofitløsninger til.

Maersk Line: Vi kan spare 10-15 pct. på retrofit

Norske Veritas: Afgørende ændringer i verdensflåden frem til 2020

Alfa Laval: 35.000 skibe skal have ballastvand-systemer 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs