Finanstilsynet: Alternativet til Torm-dispensation var konkurs

Alternativet til at give Torms nye hovedejere dispensation fra regler, der ellers ville have krævet et overtagelsestilbud til minoritetsaktionærerne, var sandsynligvis en konkurs, skriver Finanstilsynet i en afgørelse.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF RITZAU FINANS

Alternativet var sandsynligvis konkurs. Det er forklaringen på, at Finanstilsynet har givet Torms nye hovedejere dispensation fra reglerne, der normalt ville kræve et overtagelsestilbud til minoritetsaktionærerne, da de har opnået 90 pct. af kapitalen.

"I den konkrete situation er det Finanstilsynets vurdering, at set i forhold til det formodede alternativ til Rekonstruktionsaftalen, er det i minoritetsaktionærernes interesse, at Torm får reorganiseret sin kapitalstruktur i et forsøg på at sikre selskabets videreførelse," skriver Finanstilsynet i afgørelsen og fortsætter:

"Det er således Finanstilsynets vurdering, at gives en dispensation fra tilbudspligten ikke, vil alternativet sandsynligvis være en konkursbegæring. Dette bygger på CoCom Bankernes (fire af de største banker, red.) egen vurdering," som meddelt Finanstilsynet i mail af den 29. oktober 2012.

Torm har nemlig ikke andre muligheder for at opnå alternativ finansiering, vurderer Finanstilsynet.

Efter restruktureringen ejer Torms 14 banker i alt 72,8 pct. af selskabet, mens ejerne af en masse tonnage, Torm har indchartret, har fået 17,2 pct. af selskabet. Aktionærerne fra inden restruktureringen er udvandet til kun at eje en tiendedel af selskabet.

RITZAU FINANS

Torm vil indkalde til generalforsamling i december 

Torm får dispensation fra regler om overtagelsestilbud 

Torm har gennemført ny struktur 

Torm øger tabsforventninger med 150 mio. USD 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også