ShippingWatch

Kinesisk eksportbank yder nye milliardlån til shipping

Den kinesiske Export-Import Bank har udstedt fem lån på i alt 825 mio. USD for at understøtte skibsindustrien. Et af lånene går til en fællesaftale med norske Seadrill, skriver Lloyd's List.

Fem store låneaftaler på i alt 825 mio. USD er givet fra den kinesiske Export-Import Bank tirsdag for at støtte Kinas shipping- og værftsindustri. Det skriver Lloyd's List.

Lånene er givet til udenlandske ejere, der har bestilt offshore skibe i Kina, herunder norske Seadrill, til projektfinansiering af kinesiske værfter og til kreditter til købere i Kina.

Lånene er givet til Exmar, som bygger LNG-infrastruktur, med et lån på 156 mio. USD. Derudover har Seadrill fået et lån på 308 mio. USD, som har bestilt to jack-up rigge og to supportpramme.  Derudover har Cosbulk, Cosco Groups tørlastdel, Dalian Shipbuilding Industry og Shanghai Shipyard fået lån.

Total nedtur for kinesiske værfter i 2013 

Skærpet konkurrence om nye offshore-skibe på dybt vand 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs