ShippingWatch

Farstad: Højere rater kræver tonnage ud af Nordsøen

Norske Farstad Shipping er kommet med et regnskab, der viser skridt fremad. En fuld forbedring for Farstad i markedet vil imidlertid kun komme, hvis der fjernes kapacitet fra markedet, skriver rederiet i sit regnskab.

Det norske rederi Farstad Shipping har afleveret et tredjekvartalsregnskab med en omsætning på 958,8 mio. NOK og en indtjening efter skat på 122,8 mio. NOK. Det er en fremgang i forhold til samme periode sidste år, men en nedgang i forhold til andet kvartal for rederiet, der har 56 skibe i sin flåde.

Farstad Shipping er specialiseret i offshoresektoren, og ud af de 56 skibe i flåden er 29 AHTS, 24 PSV og tre skibe er Subsea. Derfor ligger Farstad Shippings interesser tæt forbundet med udviklingen i offshoreforretningen i Nordsøen og rederiets interesser er i samme segment som Maersk Supply Service.

"Kommercielt har der kun været mindre ændringer, siden vi offentliggjorde vores rapport for andet kvartal. For vores forretning er usikkerheden fremadrettet primært relateret til den inaktive tonnage og høj nybygningsaktivitet. En oliepris på det nuværende niveau giver dog grund til at tro på et godt og stigende aktivitetsniveau i offshoresektoren," skriver Farstad Shipping i regnskabet.

Men det kræver også farvel til nogle af de mange skibe, der kæmper om markedet, vurderer rederiet.

"På den baggrund forventer vi en vis grad af bedring i markedssituationen for 2013, især for AHTS. Imidlertid vil udviklingen og omfanget variere mellem de geografiske markeder. For Nordsøen vil gælde at en forbedring i markedssituationen kun vil forekomme, hvis der er en netto-afgang af tonnage til andre markeder," lyder det i Farstads regnskab.

Mindre aktivitet i Nordsøen ramte Maersk Supply

Maersk Supply opruster til milliard-aftale i Brasilien 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs