ShippingWatch

Mindre aktivitet i Nordsøen ramte Maersk Supply Service

En skærpet konkurrence blandt skibe til ankerhåndtering af borerigge og mindre sæsonaktivitet i Nordsøen ramte offshore-rederiet Maersk Supply Service på indtjeningen i 3. kvartal.

En skærpet konkurrence blandt ankerhåndteringsskibe og mindre aktivitet i Nordsøen ramte offshore-rederiet Maersk Supply Service på indtjeningen i 3. kvartal.

Selskabet fik et overskud på 48 mio. USD mod 80 mio. USD i samme periode 2011:

"Markedet for ankerhåndteringsskibe (AHTS), forsyningsskibe (PSV) og subsea support segmenter var fortsat konkurrencepræget i tredje kvartal. Især på Nordsømarkedet var der mindre sæsonaktivitet og et stort udbud af skibe, hvilket medførte et større pres på dagsrater og udnyttelse," fremgår det af fredagens regnskab fra A.P. Møller - Mærsk.

Maersk Supply opruster til milliard-aftale i Brasilien 

De vigtigste aktivitetsområder er stadig Brasilien med 29 procent af omsætningen) og Afrika med 26 procent og med efterspørgsel på high-end tonnage og et antal nye kontrakter og kontraktforlængelser i tredje kvartal.

 

Maersk Supply Service indgik i tredje kvartal en toårig fast kontrakt med et større oliefirma på Canadas østkyst til en samlet værdi af ca. 35 mio. USD. Kontrakten styrker Maersk Supply Services førende position på det canadiske marked, hedder det.

Inden for segmentet for udryknings- og redningsskibe havde Esvagt, der nu hører under Maersk Supply Service, næsten fuld beskæftigelse i tredje kvartal. To nye Esvagt-skibe blev leveret, begge på faste kontrakter i Norge, for hhv. otte og ti år. Kontraktsdækningen for resten af 2012 er 83 procent og for 2013 56 procent, eksklusive optioner.

Maersk Supply vokser med nye olieselskaber i Brasilien  

Maersk Supply Service vil fordoble overskud 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs