ShippingWatch

Boom i skiferolie skaber energiuro

Væksten i produktionen af skiferolie og skifergas i USA er så voldsom, at den får dramatiske konsekvenser for hele den globale energipolitik. USAs erhvervsliv oplever i disse år en betydelig konkurrenceevneforbedring i kraft af den billige naturgas.

Foto: Casper Dalhoff

Væksten i produktionen af skiferolie og skifergas i USA er så voldsom, at den får dramatiske konsekvenser for hele den globale energipolitik. Det er hovedkonklusionen i World Energy Outlook 2012 fra Det Internationale Energi Agentur (IEA), der blev offentliggjort mandag.

»Siden finanskrisen begyndte i efteråret 2008 er produktionen af naturgas i Nordamerika steget så kraftigt, at gassen er ved at fortrænge kul i elektricitetsproduktionen. For fire år siden udgjorde kul 50 pct. af el-produktionen. Den andel er i dag reduceret til 20 pct., og konsekvenserne kan mærkes verden over,« siger IEA's adm. dir. Maria van der Hoeven:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs