ShippingWatch

Energiagentur: USA vil være største olieproducent i 2017

Det Internationale Energiagentur forudser i World Energy Outlook 2012 en fremtid, hvor transporten af energi vil følge nogle helt andre ruter, end den gør i dag. Indenfor fem år vil USA være verdens største producent af både olie og gas, siger en cheføkonom i IEA til flere medier.

Foto: Casper Dalhoff

Fatih Birol, der er cheføkonom i det Internationale Energiagentur (IEA) siger ved en pressekonference i London, at han regner med, at USA vil overhale Rusland som den største producent af gas i 2015 og i 2017 vil være verdens største producent af olie. Det skriver flere nyhedskilder.

"WEO finder, at den ekstraordinære vækst i olie- og gasoutput fra de Forenede Stater vil betyde en transformation af de globale energi-bevægelser. I New Policies Scenariet, der er WEO's centrale scenarie, bliver USA en nettoeksportør af naturgas i 2020 og er næsten selvforsynende i energi i nettotermer i 2035," hedder det i rapporten World Energy Outlook 2012, der årligt giver et bud på den globale energis fremtid.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs