Moody's nedjusterer vækstskøn for verdens største økonomier

Moody's tror mindre på en genopretning i verdensøkonomien. Kreditvurderingsbureauet venter dog stadig, at de nye økonomier i G-20-landene kommer til at løbe fra resten af de tunge drenge i klassen.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin
AF RITZAU FINANS

Kreditvurderingsbureauet Moody's tror mindre og mindre på en genopretning i verdensøkonomien og bureauet sænker derfor sit vækstskøn for verdens tyve største økonomier, G20-landene.

"Vi forventer kun en gradvis styrkelse i væksten over de næste to år. Finansiel konsolidering og volatilitet i de finansielle markeder vil blive ved med at veje tungt på tilliden blandt forbrugerne og virksomhederne. Samtidig vil højere usikkerhed lægge en dæmper på forbrug, ansættelser og investeringer. Generelt forventer vi en samlet BNP-vækst i G-20 på cirka 1,3 pct. i 2012, 1,6 pct. i 2013 og 2,0 pct. i 2014," skriver Moody's analytikere i sin analyse.

Maersk forbereder sig på nyt Kina 

For 2013 er det en nedjustering på hele 0,5 pct. i forhold til de tidligere forventninger.

Moody's venter stadig, at de nye økonomier i G-20-landene kommer til at løbe fra resten af de tunge drenge i klassen, men selv blandt vækstøkonomierne er vækstprognoserne blevet modereret. Det kommer i forlængelse af den lavere handelsaktivitet på verdensmarkedet og svigtende indenrigs efterspørgsel.

Topøkonom: Kina overvurderet som investeringsland 

På verdensplan nævner Moody's usikkerheden i Eurozonen, USA's politiske hårdknude efter præsidentvalget og risikoen for en hård landing i de store, nye markeder i Kina, Indien og Rusland som risikofaktorer, der kan ende med at holde væksten tilbage.

"Den Europæiske Centralbanks seneste udmelding om nye OMT'er (støtteopkøbsprogrammer, red.) har stabiliseret de finansielle markeder en smule, men ECB kan i sidste ende kun købe mere tid - den kan ikke implementere de strukturelle reformer, der er nødvendige for at sikre en ordentlig løsning på gældskrisen," skriver Moody's analytikere.

RITZAU FINANS

IMF skruer ned for de økonomiske forventninger

Seaintel: Container-transport til vækstmarkederne falder 

 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også