Maersk overvejer at frasælge FPSO'er til kunderne

A.P. Møller-Mærsk overvejer at sælge de sidste tre enheder i Maersk FPSO til kunderne, men et salg af Maersk Tankers ligger ikke i kortene. Det siger A.P. Møller-Mærsks adm. direktør, Nils Smedegaard, til ShippingWatch.

Det er muligt, at de resterende tre enheder i Maersk FPSO kommer til at blive solgt til kunderne, efter A.P. Møller-Mærsk frasolgte de to FPSO'er (Floating Production and Storage Offloading) Maersk Peregrino og Maersk Curlew. Det siger A.P. Møller-Mærsks koncernchef, Nils Smedegaard, til ShippingWatch på en telekonference.

"Vi kigger selvfølgelig på Maersk FPSO. Nu har vi solgt de største enheder og har nogle mindre enheder tilbage. Der skal vi selvfølgelig kigge på, hvordan det køres mest hensigtsmæssigt fremover. Vi har genforhandlet en kontrakt, og vi kigger på alle kundeforhold for at være sikre på, at vi yder servicen til kunderne, så længe de er vores kunder, men også giver dem en mulighed for eventuelt selv at overtage driften, hvis de ønsker det. Så de tre FPSO'er vi har tilbage skal vi have fundet gode løsninger på, hvordan vi sikrer den langsigtede drift til gavn for kunderne," siger Nils Smedegaard.

Direkte adspurgt siger Nils Smedegaard, at "Det kunne for eksempel være ved at sælge dem til kunderne."

Salget af FPSOen, Maersk Peregrino, har givet en salgsavance på 177 mio. USD, der er taget med i regnskabet for tredje kvartal.

Ingen handel i tank

Anderledes ser det dog ud for Maersk Tankers, som for nylig har frasolgt en del af forretningen til svenske Thun og i gruppens regnskab for tredje kvartal står for nedskrivninger på rederiets flåde på 267 mio. dollar.

"Maersk Tankers er nem at svare på, for der er jo ikke noget handel i tankskibe i øjeblikket, så det afhænger sådan set ikke så meget af vores planer. Vi er ikke optimistiske med hensyn til de kortsigtede udsigter for tank, og dermed mener jeg de næste par år eller tre. Vi føler, at vi driver tank konkurrencedygtigt og har et godt team. Så må vi se, hvordan markedet udvikler sig," siger Nils Smedegaard.

Nils Smedegaard vil ikke kommentere på, om det betyder, at et eventuelt frasalg ikke vil ske, så længe den usikkerhed, han ser vare to til tre år, er ovre.

"Vi fortæller ikke om, hvad vi vil sælge eller ej. Vi forudser vores frasalg, når de er sket," siger han.

Maersk Gruppen fik overskud på 5,6 mia kr i tredje kvartal 

Maersk Tankers tabte 1,6 mia kroner 

Maersk Tankers sælger skibe til svensk reder 

 

Prøv ShippingWatch gratis i 40 dage og læs flere nyheder som denne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også