ShippingWatch

Maersk Gruppen fik overskud på 5,6 mia kr i tredje kvartal

Maersk Gruppen kom ud af tredje kvartal med et overskud på 5,6 mia. kr. Maersk Line og Maersk Oil fik bedre resultater end forventet.

Foto: Maersk Line

Maersk Gruppen kom ud af tredje kvartal 2012 med et overskud på 5,6 mia. kr. (933 mio USD) mod et overskud i samme periode sidste år på 1,9 mia. kr. (371 mio USD), fremgår det af gruppens regnskab.

Omsætningen er steget til 87 mia. kr. i kvartalet fra 81 mia. kr. i sammen periode i 2011.

Resultatet for tredje kvartal var bedre end forventet, oplyser Maersk og peger på, at det specielt gjalt for Maersk Line og Maersk Oil, mens resultatet var negativt påvirket af nedskrivninger i Maersk Tankers’ flåde af råolie- og produkttankskibe på ikke mindre end 267 mio. USD.

Maersk Lines overskud for perioden blev på 498 mio. USD i modsætning til et tab på 289 mio. USD i tredje kvartal 2011. Rederiet oplyser, at den gennemsnitlige fragtrate steg med 5,7 procent til 3.022 USD/FFE, og at fragtraterne var højere på alle hovedruter. Mængderne var uændrede på 2,1 mio. FFE. Vestgående mængder faldt dog med 15 procent på Asien – Europa ruten.

Bedre resultat i 2012

Enhedsomkostninger faldt med 6 procent som følge af lavere brændstofforbrug pr. FFE og netværksoptimering.

Maersk Oils overskud for perioden var 243 mio. USD (USD 368 mio.). Resultatet blev negativt påvirket af en nedgang på 23 procent i andelen af produktionen til 240.000 tønder olieækvivalenter pr. dag (boepd) (312.000 boepd), lavere gennemsnitlig oliepris på USD 109 pr. tønde (USD 113 pr. tønde)

Salget af FPSO’en Maersk Peregrino gav en salgsavance på 177 mio. USD, der er indregnet i tredje kvartal.

A.P. Møller - Mærsk Gruppen forventer et resultat omkring 3,7 mia. USD (USD 3,4 mia. i 2011) inklusive nedskrivningen på 267 mio. USD i Maersk Tankers indregnet i tredje kvartal. Maersk Line forventer forsat et beskedent positivt resultat for 2012 baseret på højere gennemsnitlige fragtrater i andet halvår. Der forventes nu en stigning på 3 procent i den globale efterspørgsel på søfragt af containere i 2012, men et fald i containermængder til Europa.

Fransk containergigant i stærkt 3. kvartal

Maersk-bestyrelsesformand: Vi tjener ikke nok

Nykredit venter milliardoverskud i Maersk Line

Maersk-analytikere: Fortsat faldgruber trods lys i horisonten 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs