ShippingWatch

Avis: Erhvervsliv roser genindførsel af ingeniørordning

Erhvervslivet er glade for regeringens udmelding om, at man vil gå tilbage til den gamle ingeniørordning for udstationerede danskere, så man ikke skal betale fuld skat som udstationeret. Det skriver Berlingske Business.

Erhvervslivet er ovenud lykkelig for, at finansminister Bjarne Corydon (S) har meldt ud, at regeringens initiativ i skattereformen med at ekstrabeskatte udstationerede danske medarbejdere bortfalder.

"Det er fantastisk godt for dansk erhvervsliv, og det er meget positivt, at vi har så ansvarlig en regering, der nu sætter handling bag sine ord om, at de vil støtte dansk eksport. Jeg har stor respekt for det store mod, det kræver at lave om på en fejlbeslutning," siger Covis topchef Lars-Peter Søbye til Berlingske Business.

Covi har nået at hive udsendte danskere hjem og erstatte dem med udenlandsk arbejdskraft, så skattereformen har kunnet mærkes hos den rådgivende ingeniørvirksomhed. Covi har i lighed med FLSmidth været en stor kritiker af ingeniørordningen.

"Jeg vil gerne kvittere for, at politikerne i denne sag har lyttet til argumenterne fra erhverslivet. Det er er meget positivt for Danmark, at der bliver fundet en løsning, så der stadigvæk vil være mange udstationere danskere," siger adm. direktør i FLSmidth Jørgen Huno Rasmussen til Berlingske Business.

MAN taber nu på bortfald af ingeniørordning 

Avis: Eksportfald for rådgivende ingeniører skyldes skattereform

"Afskaffelse af Ligningslovens § 33A vil skade den maritime industri" 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs