ShippingWatch

Avis: Regeringen vil genindføre ingeniørordningen

Danskere, der arbejder i udlandet, skal alligevel slippe for dansk skat, mener regeringen. En lang række virksomheder blandt andet de maritime har klaget over, at frafaldet af ingeniørordningen ville skade danske konkurrenceevne. Derfor vil regeringen alligevel ikke ændre den, skriver Berlingske.

Danskere med job i udlandet skal ikke alligevel betale mere i skat, hvis det står til regeringen, der vil ændre i sin skattereform for foråret. Det skriver Berlingske.

Venstre og Konservative er utilfredse med forslaget, da pengene i stedet skal hentes hjem til statskassen på mere personskat for danskerne i 2013. Enhedslisten bakker til gengæld op. Bjarne Corydon (S) undrer sig over modstanden fra de borgerlige partier.

"For den enkelte dansker er det ikke noget, der kan mærke. Man sparer lidt på fødevarerne og betaler lidt mere i den anden ende. Det går lige op. Men for vores erhvervsliv er det virkelig en hjælpende hånd," siger Bjarne Corydon til Berlinske.

Dansk Erhvervs er glade for, at ingeniørreglen kan beholdes, og at sukker- og fedtafgifterne med samme hånd fjernes.

"Det er positivt, at man slipper af med de her to forbandede afgifter plus den her skatteurimelighed over for udstationerede," siger Jens Klarskov, direktør i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Avis: Eksportfald for rådgivende ingeniører skyldes skattereform

Avis: Fornyet pres på ingeniørordningen

MAN taber nu på bortfald af ingeniørordning 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende faciliteter til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs