ShippingWatch

Avis: Fornyet pres på ingeniørordningen

Det vil ikke give statskassen ekstra kroner at få udstationerede danskere til at betale fuld skat herhjemme. Derimod vil det give minus i skatteregnskabet, viser beregninger foretaget på baggrund af interviews med 18 store virksomheder, skriver Berlingske Business.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.

Ophævelsen af ligningslovens $ 33a i skattereformen kendt som ingeniørordningen kan komme til at koste mange penge for statskassen. De store virksomheder vil nemlig i højere grad trække deres danske medarbejdere, der nu skal betale fuld skat i Danmark, hjem og lade andre ansætte i udlandet. Det viser en rundspørge, Berlingske Business har foretaget blandt 18 selskaber.

I de 18 selskaber er i alt 700 danskere omfattet af den såkaldte ingeniørordning. Det tal lander på 215 udstationerede medarbejdere, når loven træder i kraft, oplyser virksomhederne til Berlingske Business - det svarer til en nedskæring på 69,4 pct. Sker den udvikling, betyder det, at staten ikke som forventet får øget sine indtægter på skatteændringen, men tværtimod går minus.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs