ShippingWatch

Analytikere: Sandy skaber kort glæde for produkttank

Skaderne på infrastrukturen fra orkanen Sandy har ledt til en markant forhøjelse af raterne for produkttankskibe til den Amerikanske Golf. Men det er sandsynligvis kortvarigt, skriver analytikere.

Foto: Rederiforeningen

Orkanen Sandy har betydet en eksplosion i fragtraterne fra den Amerikanske Golf til østkysten, fordi distributionskanalerne for benzin er blevet medtaget af orkanens hærgen. Lukkede havne og strømafbrydelser ved tankstationer betyder nemlig en midlertidig knaphed af forsyninger af olieprodukter i specielt New York og New Jersey.

"En mangel på benzin-udbud på den amerikansk østkyst på grund af skader fra 'Sandy' har stimuleret det interatlantiske clean tank-marked, der basalt set er det eneste segment i markedet, hvor ejere kan tjene penge, selvom det sandsynligvis er et kortvarigt fænomen. Sejlads fra Caribien til den amerikanske Atlanterhavskyst vurderes til omkring WS 155 (14.799 dollar om dagen) mod WS 110 for en uge siden. TC2/TC14 kombo-rater vurderes nu på 21.079 dollar om dagen," skriver Fearnley i en analyse mandag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs