ShippingWatch

KG-krise kan splitte tysk shippingsektor

De tyske KG-fondes ustabile forhold medfører formentlig et totalt kollaps af private fondes finansiering af tysk shipping. Op mod 400 selskaber vurderes i dag at være insolvente. Situationen er uoverskuelig, siger kilder til ShippingWatch.

Foto: Hanjin

Ualmindelig dårligdom kan blive afløst af rent ragnarok i det tyske shippingmarked, der som det eneste i verden fortsat er baseret på de små KG-fonde, hvor private investorer kan skyde penge i drift af et mindre antal skibe. Det synes at være vurderingen fra industrien, efter at de seneste uger har budt på nødråb fra redere, tilbageholdenhed fra banker, og usikkerhed om fremtiden for KG-fondsstrukturen.

Mere end 100 KG-fonde anslås at være gået konkurs i år, og ifølge ShippingWatch' kilder tæt på de tyske selskaber er op mod 400 KG-fonde i dag insolvente. Den tyske rederiforening – VDR – har ikke det præcis antal for, hvor mange KG-fonde der findes, og hvor mange der er nødlidende, men det skønnes, at Tyskland i alt har 1800 KG-fonde. Altså er mellem en fjerdedel og en femtedel af alle fondene i nød.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs