ShippingWatch

Rederiforeningen vil følge tysk finansieringsløsning tæt

Danmarks Rederiforening er ikke overbevist om, at den model, som den tyske rederiforening lægger op til for at lukke hullerne i de nødlidende tyske rederier, er acceptabel. "Det må EU afgøre," hedder det fra Amaliegade.

Foto: Hapag-Lloyd

Danmarks Rederiforening er ikke umiddelbart parat til at blåstemple den løsning, som den tyske rederiforening lægger op til for de mange rederier, der er kommet i finanseringsklemme, efter at store dele af det tyske KG-system er kollapset.

Den tyske rederiforening (VDR) ønsker at få den statslige investeringsbank Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) på banen, så de mange især små økonomisk pressede rederier kan sikre sig finansiering. I sidste uge fastslog direktør i VDR, Max Johns, over for ShippingWatch, at "KfW kun skal deltage i de projekter, som har et klart og dokumenteret positivt perspektiv." Samtidig skal rederierne betale lån tilbage under helt almindelige vilkår, hvis KfW går ind i eksisterende engagementer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs