ShippingWatch

Drewry: Ratefald breder sig til vækstregioner

Den svage efterspørgsel er begyndt at slå igennem på raterne i containertrafikken til Sydamerika og Afrika, som indtil for få måneder siden ikke var ramt  af samme tendens som Asien-Europa. Det viser analyse fra Drewry.

Foto: Hapag-Lloyd

Mens containerraterne i øst-vest trafikken på Asien-Europa er faldet voldsomt i løbet af 2012, har billedet indtil for få måneder siden været anderledes på nord-syd ruterne og i den intra-regionale trafik. Nu er den økonomiske afmatning og svage internationale efterspørgsel også begyndt at presse disse fragtrater ned, viser en analyse fra Drewry, "Drewry Logistics Executive Briefing for importers and exporters."

Særligt ruterne på Sydamerika har oplevet dramatiske ratefald i løbet af i år. I juli i år nåede Drewrys benchmark mellem Shanghai og Santos sit højeste niveau siden september 2010. I september i år er benchmark imidlertid faldet til 4.170 USD per feu, men niveauet repræsenterer fortsat en stigning på 26 procent siden begyndelsen af 2012, skriver Drewry.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs