ShippingWatch

Citrus-eksportører kritiserer ratehop fra Maersk Line

Sydafrikanske citrusproducenter og eksportører er stærkt utilfredse med Maersk Line og datterselskabet Safmarines beslutning om at hæve reefer-raterne med 30 procent fra 1. januar 2013.

Foto: Maersk Line

Citrusproducenter og eksportører i Sydafrika er langt fra glade for Maersk Line og datterselskabet Safmarines udmelding i sidste uge om at hæve reefer-raterne med 30 procent fra 1. januar 2013. Det vil ramme deres konkurrenceevne, mener de.

"Der er ingen logisk forklaring på rateforhøjelsen baseret på de nærværende fragtrater mellem Sydafrika og EU, der er tilstrækkelige til at sikre  et fornuftigt afkast og indtjening," fastslår The Citrus Growers Association (CGA) i en udtalelse. Organisationen kalder bemærkninger fra Maersk Lines CEO Søren Skou for nylig om en genforhandling af rater med kunderne forud for 1. januar 2013 for urealistiske, fordi citrus sælges på grundlag af faste priser mere end på basis af forhandlinger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs