Maersk Line bebuder kæmpe ratehop på kølecontainere

Fra 1. januar 2013 hæver Maersk Line prisen for en 40 fods reefer-container med 1.500 USD eller 30 procent. Allerede i august bebudede rederiets CEO på ShippingWatch en betragtelig rateforhøjelse på kølecontainere. Den kommer nu.

Søren Skou, Maersk Lines CEO, kastede en bombe tirsdag blandt rederiets reefer-kunder på et møde i Antwerpen. Fra 1. januar 2013 hæver rederiet raten for en en 40 fods reefer container med 1.500 USD svarende til en stigning på 30 procent.

Allerede i august bebudede Søren Skou på ShippingWatch en væsentlig rateforhøjelse:

"Med en markedsandel på 24 procent er reefere et område, hvor vi i den grad har overweight for at sige det mildt. Vi har brugt meget tid på at undersøge, hvor god en idé det reelt er. For hvis man kigger på reefer-forretningen, så koster en reefercontainer 4-5 gange så meget som en almindelig container. Så selve investeringen er væsentligt større. Ikke nok med, at vi skal have kasserne, vi skal også have plugs, altså elektricitetsudtag ombord på skibe og på land, brug af strøm og dyrere forsikring osv. Så der er massevis af ekstra omkostninger. Og det er fint nok, hvis vi har højere indtjening. Men vi er kommet frem til, at afkastet på vores kølefragt ikke tilgodeser det,” lød meldingen fra Søren Skou.

Søren Skou: 2013 kan blive meget svært 

"I de sidste syv år har vores rater ikke engang dækket inflationen. Men beslutningen har ikke været nem, men det er nødvendigt," sagde Søren Skou på Cool Logistics-konferencen ifølge Lloyd's List. Han erkendte, at rateforhøjelsen på kort sigt vil have markante konsekvenserne for rederiets kunder, hvorfor han også varsler forhøjelsen i god tid.

"Der er masser af konkurrence derude. Ikke kun blandt containerrederier, men også blandt de traditionelle reefer-operatører," understregede Søren Skou.

Maersk Line har investeret 1,9 mia. USD i reefer-segmentet siden 2008, og rederiet har i dag over 200.000 kølecontainere i sine skibe.

Maersk vil hæve priserne på reefer-containere ”betydeligt” 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også