ShippingWatch

J. Lauritzen i svær balancegang

J. Lauritzen har gang i en svær balancegang, eftersom rederiets primære forretning, tørlast, er i krise, samtidig med at rederiet laver store investeringer i hotelskibe til offshore-industrien. Det skriver Berlingske.

På trods af de hårde tider i tørlast, der også rammer J. Lauritzen hovedforretning, er selskabet stadig i gang med store investeringer. For mens det er svært at finde kapital til investeringer i et tørlastmarked, der også synes at byde på hårde tider i 2013, boomer offshoremarkedet. Derfor investerer J. Lauritzen nu store summer i hotelskibe til offshoreindustrien.

"Vi skal altid være parate til at justere vores strategi efter forholdene, og man må aldrig forelske sig i kun en forretningside. Vi har i mange år spredt vores investeringer og dermed risiko i flere segmenter. Vi har eksempelvis brugt en del af de mange penge, vi tjente på tørlastforretningen i de gode år før krisen, på gasskibe," siger driftsdirektør i J. Lauritzen, Jan Kastrup-Nielsen, til Berlingske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs