ShippingWatch

Analytikere: Salg af Broström-skibe dyrt for Maersk

Et større eller delvist salg af Broström er ensbetydende med, at købet af det svenske rederi i 2008 har været en ualmindelig dårlig forretning for Maersk Tankers. Et frasalg vil finde sted på et tidspunkt, hvor priserne er helt i bund, mener analytikere.

Maersk Tankers plan om sælge 13 mindre skibe fra i rederiet Broström samt overvejelser om yderligere frasalg ligner på papiret en vanskelig og kostbar opgave, mener flere analytikere.

"Produkttank er et vanskeligt forretningsområde, der for nogle år siden lignede en rigtig god historie, fordi der er brug for en masse raffinerede produkter, og fordi de fleste vestlige lande ikke har haft interesse i at have raffinaderier. Så kom krisen, og markedet er vel aldrig kommet tilbage igen. Og det er et vanskeligt marked at sælge skibe i og med et begrænset antal mulige købere. De fleste derude ligger og storbløder," siger aktieanalytiker Lars Heindorff fra finanshuset ABG Sundal Collier til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs