ShippingWatch

Alm. Brand om Maersk: På et tidspunkt rammer virkeligheden aktionærerne

Alm. Brand er pessimistiske omkring A.P. Møller-Mærsk-aktien. Før eller siden vil virkeligheden ramme aktionærerne i form af et milliard-underskud i Maersk Line, skriver analytikerne.

Alm. Brand Markets ser ingen grund til at ændre på sit pessimistiske syn på aktierne i A.P. Møller - Mærsk efter seneste udvikling i raterne på containerfragt.

Fredag kom det frem, at spotraten på ruten mellem Asien og Europa, som er særdeles vigtig for Mærsk-rederiet Maersk Line, faldt for 11. gang ud af de seneste 12 uger. Det øger usikkerheden om rederiets målsætning om et overskud i 2012, efter et første kvartal gav et voldsomt underskud, som ikke blev fuldt indhentet i andet kvartal.

Dermed ser Alm. Brand sig styrket i den "sælg"-anbefaling, banken 13. september stemplede på Mærsk-aktierne, også selv om de faktisk siden da er steget omkring 7-8 pct. til knap 43.000 kr. for en B-aktie i takt med vækststimulerende tiltag fra verdens centralbanker. Til sammenligning har Alm. Brand et kursmål på 35.000 på aktierne.

- Aktiekursen er steget pænt de seneste uger drevet af faldende risikopræmier. Mens vi ikke vil afvise, at APM på kortsigt kan drives yderligere op af positivt makromomentum, forventer vi fortsat, at virkeligheden på et tidspunkt rammer APM-aktionærerne i form af mia.-underskud i Maersk Line og negativt pres på det frie cash flow og dividenden, skriver Alm. Brand i morgenrapporten mandag.

Spotraten fra Asien til Europa faldt sidste uge 3,8 pct., eller 46 dollar, til 1172 dollar per tyvefodscontainer (teu) ifølge Shanghai Shipping Exchange. Der er dermed 38 pct. op til denne sommers højdepunkt på 1888 dollar.

- Vi fastholder vores salgsanbefaling på APM i forventning om underskudsgivende containerfragtrater, lyder den afsluttende bemærkning fra Alm. Brand.

RITZAU FINANS

Hullet prisdisciplin giver nyt ratefald på Asien-Europa 

Nykredit: Maersk Line kigger skidt efterår i øjnene 

Rater mellem Kina og Europa fortsætter dyk 

Seaintel: Markedet har anerkendt priskrigen 

Maersk Line: Priserne er pressede og ustabile 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs