ShippingWatch

Er prisfaldet på olie et uheld eller varigt?

Råolieprisen er faldet til 109 dollars pr. tønde. Saudi-Arabien vil have prisen ned på 100 dollars. Gennem det meste af 2012 har oliemarkedet udgjort et paradoksproblem, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Gennem det meste af 2012 har oliemarkedet udgjort et paradoksproblem. Den verdensøkonomiske vækst er aftagende, og ikke så få industrilande befinder sig enten i stagnation eller recession. Alligevel er oliepriserne steget, og i visse perioder er dollarkursen endda steget sammen med oliepriserne, selv om dollaren traditionelt stiger, når oliepriserne falder og omvendt.

I denne uge er oliepriserne så pludselig dykket med 5 pct. Det begyndte i mandags, hvor råoliepriserne ved 20-tiden faldt brat i løbet af en halv time. Prisfaldet var påfaldende kraftigt i et så kort tidspunkt, men selv om de tilsynsførende myndigheder i både USA og Europa siden har undersøgt prisudviklingen, er det ikke lykkedes at finde svar på prisfaldet. Derfor ved ingen, om driftige oliespekulanter var på spil, eller om en uheldig oliehandler ved et uheld fik indtastet den forkerte pris.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs