ShippingWatch

Saudi-Arabien kan løbe tør for eksportolie i 2030

En rapport fra Citigroup forudser, at Saudi-Arabien kan løbe tør for olie til eksport i 2030, og det vækker ekstra bekymring for stigende oliepriser. Det skriver Daily Telegraph.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

En rapport fra Citigroup advarer om, at Saudi-Arabien kunne løbe tør for olie til eksport i 2030. Det får bekymringen for en markant stigning i oliepriserne i de kommende år til at stige. Saudi-Arabien er verdens største olieproducent, men man kan blive nødsaget til at bruge en stigende del af produktionen på elektricitetsfremstilling for at kunne møde den stigende efterspørgsel, siger Citi ifølge avisen The Daily Telegraph.

Saudi-Arabiens eksportkapacitet kan falde støt, og "hvis det ikke ændrer sig, kan det ske at Saudi-Arabien ikke har mere olie, som er disponibel for eksport, når vi når 2030", siger Heidy Rehmann, analytiker hos Citi, til avisen.

Med et forbrug på 25 pct. af sin produktion, samt at olie står for omkring 50 pct af elektricitetsproduktionen i Saudi-Arabien, og med en stigning i efterspørgslen på 8 pct. årligt, så skal nationen altså sigte efter en fordobling af sin kapacitet i 2032 gennem atom- og solenergiinstallationer.

Hvis energiefterspørgslen kommer til at stige, som det er forventet, og der ikke sker ændringer i forsyningen, så estimerer Heidy Rehmann, at Saudi-Arabien vil være importør af olie i 2030. Hun fortæller The Daily Telegraph, at enhver betydningsfuld reduktion i den saudi-arabiske eksport vil have indflydelse på de globale oliepriser.

RITZAU FINANS

Olieprisen skyder i vejret efter amerikanske lagertal 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs