ShippingWatch

Analytiker: Olieprisen bliver mere stabil over sommeren

Olieprisen er så lav, at det lægger for hårdt pres på producenterne. Prisen vil derfor stabilisere sig over sommeren, selvom uroligheder i Syrien og pres fra EU's økonomiske situation giver usikkerhed på kort sigt. Det vurderer analytiker Michael Poulsen fra Global Risk Management over for ShippingWatch.

"Vi er tæt på breakeven på råoliepriserne og ved et niveau, hvor det begynder at gøre ondt ikke kun på landene i OPEC, men også lande som Rusland og Kazakstan. Det vil gøre, at prisen vil blive mere understøttet og blive mere stabiliseret fra nu af," siger olieanalytiker Michael Poulsen fra Global Risk Management, som beskæftiger sig med risikostyring af brændstof til skibe.

Faldet i råoliepriserne på mere end 30 pct. fra det højeste niveau i år på 128 dollar pr. tønde har været stærkt ubehageligt for olieproducenterne, og nu kan de ikke klare mere, vurderer Michael Poulsen. Stabiliseringen af prisen vil ske i løbet af de kommende måneder, men en række politiske faktorer sår fortsat stor usikkerhed om prisens udvikling i de kommende uger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs