ShippingWatch

Medie: Obama truer Kina med handelskrig

Barack Obama, har beskyldt Kina for ulovlig subsidiering af landets bilindustri og øger dermed udsigten til en handelskrig mellem de to lande. Dermed blusser uenighederne mellem de to dominerende handelskræfter op, skriver The Telegraph.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har beskyldt Kina for ulovlig subsidiering af landets bilindustri og øger dermed udsigten til en handelskrig mellem de to lande. Dermed blusser uenighederne mellem de to dominerende handelskræfter op, skriver The Telegraph.

Ifølge en klage indgivet hos verdenshandelsorganisationen WTO mandag har Kina subsidieret industrien med 1 mia. dollar (5,7 mia. kr.) mellem 2009 og 2011 ved at hæve tolden på den amerikanske eksport af bil-dele. Kina var dog ikke sene til at slå tilbage med en ny klage hos WTO om, at Washington på samme måde havde planer om at hæve tolden på import fra Kina.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs