ShippingWatch

Mulig handelskrig om EUs miljøkrav skaber bekymring

Danmarks Rederiforening er nervøse for, hvad der kan ske, hvis det ikke lykkes at lave internationale miljøkrav til shipping, og der i stedet kommer en CO2-afgift i EU-farvand. Frygten er, at det kan lede til gengældelsesaktioner fra andre lande.

Det er for tidligt at male fanden på væggen, men der er også grund til bekymring. Det er Danmarks Rederiforenings syn på udmeldingen fra den indiske regering om, at landet er klar til at pålægge europæiske skibe i indisk farvand en afgift, hvis EU indfører en regional CO2-afgift i europæisk farvand.

"Det er jo bekymrende. Det er derfor, det er så vigtigt at få en løsning i IMO på plads. Problemerne med regionale løsninger har jo lige vist sig i, hvad der sker i luftfarten, hvor EU har lavet regionale regler, og der er protester fra alle. Det er samme bekymring, vi har for søfarten," siger Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Rederiforeningen, til ShippingWatch mandag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs