ShippingWatch

SeaIntel: Vestafrikansk pirateri kan koste rederier dyrt

Containerrederierne bruger i dag 100 mio. dollar på at bekæmpe pirateri ved at have bevæbnede vagter med ombord på skibene. Den forventede eskalering kan få udgifterne til at blive 80 mio. dollar højere, skriver SeaIntel i en analyse.

Rederierne bruger årligt 1,2 mia. dollar på anti-pirateri, heraf går der 100 mio. dollar alene til bevæbnede vagter. Det beløb kan blive højere i de kommende år, hvor pirattruslen kan stige ud for Vestafrika, skriver SeaIntel i sin ugentlige analyse.

Pirateriet har ligget på et lavpunkt hen over sommeren. Formodentlig som følge af en blanding af monsunens indvirkning på piraternes aktivitetsniveau og den store internationale indsats mod pirateri ud for Somalia. På trods af en lavere pirataktivitet koster det årligt containerrederierne 100 mio. dollar til foranstaltninger mod pirateri. SeaIntel estimerer, at 90 ruter sejler gennem højrisikozoner, hvilket svarer til, at der ugentligt er 180 skibe, som pirater potentielt kan angribe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs