ShippingWatch

Danske anti-piratfirmaer nyder godt af pirattrussel

Ændringer i styrken og antallet af piratangreb i Somalia og Nigeria kommer danske underleverandører og vagtfirmaer til gode. Der er flere penge at hente i piratfaren, fortæller de til ShippingWatch.

Antallet af piratangreb er ikke stærkt stigende, men volden og hårdheden tager til, og det skaber mere forretning for det danske sikkerhedsfirma Citadel Solutions og de to vagtfirmaer Guardian Human Risk Management og AS Solution. Bevæbnede vagter som dem fra de to vagtfirmaer er en medvirkende afskrækkende faktor, der gør, at antallet af piratangreb ikke er i vild vækst, og også derfor er flere rederier interesseret i at have dem ombord.

AS Solution har eksisteret i 10 år og fik for alvor fart i forretningen med at uddanne og udsende danske bevæbnede vagter til handelsflåden, da det blev tilladt i 2011 for rederierne at medtage bevæbnede vagter på sejladsen. Og interessen fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs