ShippingWatch

Vækstteam stærkt inspireret af Singapore

Danmarks øverste søfartsmyndighed Søfartsstyrelsen bør etablere en særlig enhed med "højniveau" repræsentanter, der skal markedsføre Danmarks maritime klynge globalt og langt mere målrettet end hidtil. Der foreslår regeringens maritime vækstteam.

Foto: Hapag-Lloyd

Der bør etableres et team i Søfartsstyrelsen, der er Danmarks øverste søfartsmyndighed, som målrettet arbejder på at markedsføre det blå erhvervsliv og tiltrække udenlandske maritime virksomheder. Samtidig bør der udpeges "højniveau" repræsentanter, der kan bistå indsatsen.

Det anbefaler regeringens maritime vækstteam, der på på flere konkrete punkter i sit udspil er stærkt inspireret af udviklingen i Singapore, der særligt i løbet af de sidste ti år er vokset til et maritimt kraftcenter i Asien og globalt. En status, som den lille republik på størrelse med Bornholm har sikret sig i kraft af attraktive skatte- og incitamentsordninger, der dækker hele det maritime område - fra rederier, værfter, leverandører til servicevirksomheder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs