ShippingWatch

Danmark og Singapore indgår tæt strategisk samarbejde

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn underskriver i næste uge en strategisk samarbejdsaftale med Singapore. Forinden mødes ministeren med Kinas to rederigiganter Cosco og China Shipping Group Company. Det siger Ole Sohn i et interview med ShippingWatch.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) forventer at underskrive en strategisk samarbejdsaftale med Singapore for den maritime industri, når han i næste uge fra mandag den 27. august og en uge frem holder møder med en række nøglepersoner i Kina og Singapore. Det oplyser Ole Sohn i et interview med ShippingWatch forud for besøget i de to store asiatiske søfartsnationer, der finder sted som led i ambitionerne at udvikle en ny maritim strategi for Danmark.

Samtidig bekræfter Ole Sohn, at der i Kina er planlagt møder med landets to største shippinggrupper Cosco og China Shipping Group Company, hvor Ole Sohn vil promovere den danske shippingklynge og drøfte en mulig etablering af en Cosco-afdeling i Danmark.

Kinesiske investeringer

"Mit besøg er det første danske regeringsbesøg i Kina, siden Kinas præsident besøgte Danmark tidligere i år. Det vil blive fulgt op af andre ministre, og det er jo alt sammen et ønske om at udvikle relationerne for dels at styrke dansk eksport på det kinesiske marked, men også forsøge at skabe øget opmærksomhed om Danmark og tiltrække kinesiske investeringer, som også kan forstærke vores maritime miljø."

"Kina har nogle ambitioner, ligesom vi har. Kineserne vil også være en stor og stærk søfartsnation. Ligeså vel som Danmark er en stærk global spiller og er placeret i Kina, kan man også forestille sig, at kinesiske redere, i takt med at de vokser ud på det globale marked, har brug for at have fodfæste i Europa. Vi mener klart, at det danske maritime cluster vil være attrraktivt for kineserne," siger Ole Sohn.

Han nedtoner dog forventninger om, at han vender hjem med et eller flere kinesiske rederier i hånden:

"Vi arbejder hårdt på det, og vores ambitioner er slet ikke urealitiske. Vi er en stor og moderne søfartsnation, der oven i købet har sat sig i spidsen i retning af mere ressource-effektivitet i den måde, vi transporterer vores varer på i forhold til såvel brændstof som logistik. Danmark har meget at byde på. Det er helt åbenlyst, at vi har nogle styrkepositioner inden for det blå Danmark," siger Ole Sohn.

Strategisk samarbejde

Den strategiske samarbejdsaftale med Singapore forventes underskrevet fredag i næste uge i Singapore.

 

"Danmark og Singapore har begge kvalitets-skibsregistre, begge lande har en klar interesse i at styrke det maritime miljø, og vi har fælles interesser i fri handel og internationale sammenhænge. "Jeg har en ambition om, at ligeså vel som Singapore er det maritime hub i Asien, kan Danmark tilsvarende blive det i Europa. Det er klart, at Danmark ikke har de samme dydvandshavne som i Singapore, men vi har på det maritime område og på reder- og logistiksiden alle muligheder for at blive et tilsvarende maritimt hub i Europa," siger Ole Sohn.

ShippingWatch bringer senere hele interviewet med erhvervs- og vækstminister Ole Sohn. 

 

Ole Sohn afholder topmøder med kinesisk shipping

Afgørende køreplan for det blå erhvervsliv på trapperne 

Sohn laver aftale med Sydkorea om "kvalitetsskibsfart" 

Rapport: Singapore er den vigtigste shippingby 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs