ShippingWatch

Danmark på listesko i indisk diplomatkrise

Danske diplomater er kommet på hårdt arbejde i den diplomatiske krise med Indien, der er begyndt at gøre livet besværligt for danske erhvervsinteresser. I juli havde Udenrigsministeriet ingen indikationer på visumstramninger. Det har ministeriet nu.

Foto: UM

Den danske regering holder lav offentlig profil i den diplomatiske krise med Indien, der indledtes sidste år, da Østre Landsret afviste at udlevere den danske statsborger Niels Holck, som i 1995 deltog i nedkastkastning af våben over Vestbengalen. De indiske myndigheder har i skuffelse over den manglende udlevering opsagt en aftale om visumfrihed for danske diplomater og nedprioriteret det officielle samarbejde med Danmark, og de seneste måneder har konflikten også ramt danske erhvervsinteresser, heriblandt rederierne, ved at trække visumansøgninger i langdrag.

I det danske Udenrigsministerium ønsker man ikke over for ShippingWatch at kommentere spørgsmål om en eventuel dialog med Indien. Men som en kilde udtrykker det, bliver der brugt "masser af intellektuel kraft og rugbrød" på forholdet til Indien i øjeblikket. I ministeriet bekræftes også direkte og indirekte henvendelser fra frustrerede virksomheder og erhvervsfolk.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs