ShippingWatch

Danmark på listesko i indisk diplomatkrise

Danske diplomater er kommet på hårdt arbejde i den diplomatiske krise med Indien, der er begyndt at gøre livet besværligt for danske erhvervsinteresser. I juli havde Udenrigsministeriet ingen indikationer på visumstramninger. Det har ministeriet nu.

Foto: UM

Den danske regering holder lav offentlig profil i den diplomatiske krise med Indien, der indledtes sidste år, da Østre Landsret afviste at udlevere den danske statsborger Niels Holck, som i 1995 deltog i nedkastkastning af våben over Vestbengalen. De indiske myndigheder har i skuffelse over den manglende udlevering opsagt en aftale om visumfrihed for danske diplomater og nedprioriteret det officielle samarbejde med Danmark, og de seneste måneder har konflikten også ramt danske erhvervsinteresser, heriblandt rederierne, ved at trække visumansøgninger i langdrag.

I det danske Udenrigsministerium ønsker man ikke over for ShippingWatch at kommentere spørgsmål om en eventuel dialog med Indien. Men som en kilde udtrykker det, bliver der brugt "masser af intellektuel kraft og rugbrød" på forholdet til Indien i øjeblikket. I ministeriet bekræftes også direkte og indirekte henvendelser fra frustrerede virksomheder og erhvervsfolk.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs