ShippingWatch

Vindmølleindustrien: Havvindmøller er sikkert vækstmarked

Markedet relateret til havvindmøller vil være i markant vækst frem mod 2020, og det giver plads til en række rederier, der vil involvere sig i opsætning, vedligeholdelse og sejlads af mandskab til de mange møller. Det siger Jan Serup Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien til ShippingWatch.

Foto: A2SEA

Der er plads til flere rederier i markedet for at opsætte, vedligeholde og fragte mandskab til havvindmøller. Der vil nemlig ske en stor vækst i antallet af vindmøller til havs frem mod 2020, hvor landene i EU har forpligtet sig til at få dækket 20 pct. af deres energiforbrug af grøn energi. Det siger Jan Serup Hylleberg, der er adm. direktør i brancheorganisationen Vindmølleindustrien

"Det er klart et marked i vækst. Det nordeuropæiske marked vil vokse med noget, der ligner 40 gigawatt frem til 2020. Derfor ser vi en række nye aktører i markedet i de her år. Det hænger sammen med EUs 2020-plan, og derfor udbygger flere lande markant på havvindmølle-området i den mellemliggende periode. Det gælder i særdeleshed England og Tyskland, og også Frankrig og Holland er lande, der vækster på det her område. Derfor ser vi en vækst de næste otte til ti år," siger Jan Serup Hylleberg til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs