ShippingWatch

Chilensk rederi: Containeropsving er skrøbeligt og ustabilt

Opsvinget i containerraterne er både skrøbeligt og ustabilt på grund af mange uheldige faktorer, sagde chilenske CSAV i en investorpræsentation tirsdag.

Foto: Hamburg Süd

Containerfragtmarkedet står stadig over for en ubalance mellem udbud og efterspørgsel i et scenarie, hvor der er stor global økonomisk ustabilitet og høj volatilitet i oliepriserne. Det gør alt sammen opsvinget skrøbeligt og ustabilt, sagde containerrederiet CSAV fra Chile i en investorpræsentation tirsdag, efter rederiet fremlagde regnskab mandag for sit andet kvartal.

På grund af en række separate initiativer implementeret af de største rederier i branchen efterfulgt af resten af aktørerne i branchen, er de generelle markedsvilkår forbedret, på trods af den svage globale økonomi. I månederne maj og fremefter har industrien nået mere tilfredsstillende fragtrateniveauer, selv om disse endnu ikke har nået det historiske gennemsnit for niveauet for fragtraterne når der fraregnes brændstofforbruget og er stadig langt fra de normale højsæsonsniveauer.

Den måde de vigtigste markedsdrevne variabler ændrer sig på og den måde aktørerne i branchen vil reagere på i dette komplekse scenarie vi står over for, vil være altafgørende for at fastholde og styrke opsvinget, som vi har set i løbet af første halvår, forklarer CSAV.

AKTIEFOKUS

Maersk Line: Vi fortsætter med ratestigninger 

Maersk kan blive nødt til at justere kapaciteten på Asien-Europa 

SCFI containerindeks faldtet med 7,7 procent  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs