ShippingWatch

Forsker: Klaner kan stoppe Somalias pirater

Klanerne i Somalia vil kunne spille en nøglerolle i at stoppe pirateri i landet. Det siger ph.d.-studerende Andreas Bruvik Westberg til ShippingWatch.

Selvom udfordringerne for at gøre Somalia til et fredeligt og velfungerende land synes at stå i kø, har landet bestemt også fordele på sin side. Landets klansamfund kan være en nøgle til at løse piratproblemet i landet og dermed stoppe pirateri, vurderer Andreas Bruvik Westberg, der er ved at lave et treårigt ph.d.-projekt finansieret af Danmarks Maritime Fond for det danske forsvarsakademi om den internationale indsats mod pirateri ved Afrikas Horn.

"Stabilitet i Somalia og sikkerhed for shipping-industrien vil sandsynligvis kun komme gennem de sociale institutioner i kystbyerne i det østlige Somalia. Eftersom klanerne er den øverste autoritet i Somalia, er de derfor også en central del af puslespillet. Hvis de bruger deres autoritet til at levere sikkerhed for befolkningen og økonomiske muligheder ud over ulovlig adfærd, kan det spille en stor rolle"  siger Andreas Bruvik Westberg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs