ShippingWatch

Piratforsker: Mange ligheder mellem Somalia og Afghanistan

Der er markante ligheder mellem situationen i Somalia og Afghanistan, hvilket kan hjælpe til at forstå problemerne i det afrikanske land, som er blevet synonymt med pirateri. Det siger ph.d.-studerende Andreas Bruvik Westberg til ShippingWatch.

Afghanistan og Somalia er to lande, som danskerne kender som problemfyldte lande fra nyhederne. Men der er andre ligheder mellem de to lande. Og de ligheder kan være med til at forstå problemerne i Somalia bedre, vurderer Andreas Bruvik Westberg, der er ved at lave et treårigt ph.d.-projekt for det danske forsvarsakademi om den internationale indsats mod pirateri ved Afrikas Horn.

"Der er slående mange ligheder mellem Somalia og Afghanistan. Først og fremmest har du en fattig befolkning, der til dels er afhængig af en kriminel økonomisk adfærd. I Afghanistan drejer det sig om fattige bønder, der dyrker opium, mens det i Somalia er fattige personer, der bedriver pirateri," siger Andreas Bruvik Westberg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs