ShippingWatch

Australske Fortescue Metals sænker ambitionerne

Pga. den faldende vækst i Kina har den australske minekoncern Fortescue Metals bremset sin ellers ekspansive investeringsplan

Fortescue Metals tirsdag morgen har meddelt, at selskabet agter at bremse sin ellers aggressive ekspansionsplaner, hvilket medfører færre investeringer og jobreduktioner, idet en faldende kinesisk vækst har ramt jernmalmprisen hårdt. Fortescue Metals har sænket sine planlagte investeringer i år med hele 26 pct. til 4,6 mia. dollar. I sidste uge dykkede prisen på jernmalm til 88,7 dollar per ton, hvilket var det laveste niveau siden oktober 2009. Fortescue meddeler, at ændringerne vil ramme dets Solomon Hub i Pilbara-region i Western Australia, hvilket inkludere Kings-reserverne.

"Vi har udskudt vores udvikling af Kings på en sådan måde at vi mulighed for at genoptage ekspansionsaktiviteterne i Solomon, uden at det ændrer på, at vi når vores produktionsmål i juni 2013, som lyder på 115 mio. tons om året," udtaler adm. direktør hos Fortescue New Power ifølge Marketwatch.

BHP Billiton udskyder investering

Minegigant i fyringsrunde

Minegigant nedskriver for 20 mia. kroner 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs