ShippingWatch

BHP Billiton udskyder investering

I et helårsregnskab, hvor mineselskabet BHP Billiton fik et bedre resultat end ventet, fremgår det, at selskabet vælger at udskyde beslutningen om at investere i mineprojektet Olympic Dam.

Den australske minegigant BHP Billiton har onsdag morgen aflagt regnskab for sit forskudte helår, hvor både indtjeningen og omsætningen kommer ud bedre end analytikerne havde ventet. Størst opmærksomhed får det store mineprojekt Olympic Dam dog, hvor BHP Billiton ganske overraskende har valgt at udskyde investeringsbeslutningerne i projektet til december i år.

BHP Billiton, der aflægger regnskab i amerikanske dollar, så omsætningen stige med godt 10 pct. til 72,2 mia. dollar, hvilket var bedre end analytikernes forventninger på 71,6 mia. dollar. Resultatet efter skat faldt kraftigt tilbage med 35 pct. til 15,4 mia. dollar, men det var fortsat klart bedre end analytikernes forventninger om et overskud på 14,6 mia. dollar.

En række nedskrivninger har kostet på bundlinjen. På den lange bane er BHP Billiton fortsat positiv for vækstudsigterne for den globale økonomi, hvor urbaniseringen og industrialiseringen i Kina, Indien og andre vækstøkonomier forventes at understøtte den globale vækst og efterspørgslen efter råvarer. BHP Billiton oplyser, at efterspørgslen efter især kobber og jernmalm fortsat forventes at være opretholdt grundet deres attraktive udbuds/efterspørgselsfundamentaler, mens det strukturelle skift i den kinesiske efterspørgsel for metallurgiske kul ventes at rodfæste sig.

BHP Billiton har udskudt sine investeringsbeslutninger på det store Olympic Dam projekt i Australien, idet man nu vil forsøge at etablere et billigere etableringssetup og en endelig beslutning ventes nu først omkring en fastsat deadline med den lokale regering den 15. december i år. BHP Billiton har ellers allerede investeret 1,2 mia. dollar i projektet siden oktober 2011 og meldingerne omkring Olympic Dam får den største opmærksomhed i regnskabspræsentationen.

AKTIEFOKUS

Minegigant i fyringsrunde 

Minegigant nedskriver for 20 mia. kroner 

Avis: Mine-selskaber revurderer investeringplaner 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs